EquusMo

Alles in balans is prachtig!

Revalidatie training

Revalidatie kan nodig zijn als er onbalans is in één of meer van de volgende aspecten. Door een stappenplan samen met eventuele andere experts te volgen, kunnen we gericht revalideren en het evenwicht herstellen.

Herken je dit: paard dat aandraaft met een huppel, hoofd omhoog bij overgangen, stijf door zijn lichaam loopt, een trauma heeft of oefeningen niet uitvoert zoals gewenst? Lees verder om te zien hoe ik jullie kan helpen.

Voor juiste balans moeten de volgende vier elementen in evenwicht zijn.

Als er onbalans is in één van deze vier elementen, dan is alles uit evenwicht. Ik wil graag samen met jou werken aan het herstellen hiervan, of het nu gaat om een traumapaard of een ruiter die uit balans is. Het kan zijn dat één element al voldoende is om te verbeteren, maar het kan ook zijn dat drie of alle vier nodig zijn. Ik help je graag om elk element te verbeteren, en we passen ons plan aan op jou en je paard. Het is hierin wel belangrijk dat je alleen doet wat voor jou goed voelt!

Wat gebruiken we daarvoor?

  • Academische basisbeginselen 
  • Longeren in balans (zie de speciale pagina)
  • EquiMotion
  • Grondwerk
  • Schriktraining
  • Bodywraps voor het paard
  • Dubbele lijnen 

 

Belangrijke aspecten bij revalidatie zijn onder andere:

  • Het ervaren en zien van een paard dat echt recht is, zowel in stilstand als tijdens beweging. Dit verbetert je vermogen om je paard rechter te krijgen en is daarom een cruciale factor voor een effectieve revalidatie.

  • Specifieke oefeningen om het paard rechter te maken. Dit kan variëren van juiste dressuuroefeningen naast of op het paard tot speciale technieken die ik ontwikkeld heb om samen met jou te werken aan het verbeteren van de houding van je paard

Mind en ook body voor ruiter als paard:

Diverse grondwerk oefeningen. Denk aan academische rijkunst, gewone grondwerk oefeningen, dubbele lijnen, loswerken, balkjes lopen, clickertraining, opzadel sessies, schriktraining. Voor de mind van de ruiter gebruik ik oplossingsgerichte Ruitercoaching afgestemd op jullie oplossing!

Lichaam ruiter 

Oefeningen en/of bodywrap om een betere houding en zit te verkrijgen, balanstoestel de EquiMotion, teugelvoering oefeningen.

Paardenlichaam:

Gebruik ik vaak LONGEREN IN BALANS: Het is eigenlijk rijden zonder dat je op het paard zit! (zie de foto’s op de longeerpagina).

Longeren in balans is nuttig voor het verbeteren van de balans van het paard, waardoor het paard rechter, beter wordt in de rijtyptische balans, krijgt sterkere buikspieren en een mooiere bovenlijn.

Dit resulteert in een paard dat beter in staat is om de ruiter te dragen en mooier in balans te blijven. Vele paarden die deze oefeningen hebben gevolgd, hebben hier veel baat bij gehad en zijn niet meer aan het steigeren, rennen of headshaken. Door het herstellen van de verstoorde balans lichamelijk en/of geestelijk, resulteert dit in een ontspannen en rechter paard, een ontspannen en blijere ruiter, een sterker en mooier paard met betere uitstraling en zuiverere bewegingen.

*Een paard die door een mooiere balans EXTRA UITSTRALING krijgt!  

Om paard en ruiter beter te kunnen revalideren heeft EquusMo zich geschoold in:

Links is onbalans Rechts is Balans

Op het afgebeelde plaatje worden verschillende aspecten van de hoefafdrukken gemeten. Het vergelijkt het rijden zonder les (links) met het rijden met les (rechts). Groen geeft aan dat er balans is, terwijl oranje aangeeft dat er onbalans is.

Onbalans kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn en moet opgelost worden voordat het paard iets kan leren. Wanneer een paard in onbalans is of biomechanisch niet in staat is om bepaalde bewegingen uit te voeren, kan het verzet tonen. In dit geval zegt het paard tegen de ruiter: “Nee, ik kan het niet, ook al wil ik het graag.” Wij werken samen met de ruiter om de voorwaarden te creëren waardoor paard en ruiter het wel kunnen uitvoeren, zodat dressuur weer leuk en harmonieus gereden kan worden.

Dit is van toepassing op elk niveau van ruiter, van recreatieve ruiter tot Subtop ruiter, met het doel om het paard te verbeteren en beter in staat te zijn om de ruiter te dragen. Het bevorderen van de gezondheid en het verbeteren van de bewegingen van het paard zijn essentieel voor goed dressuur rijden.

Zoals duidelijk wordt, heeft rechtrichten  een groot effect op alles.”

 
 

Revalideren dat je de Magie weer terug krijgt!

 
 
 

Share :