EquusMo

Alles in balans is prachtig!

Dressuur

Dressuur als Ware Rijkunst!

EquusMo wil jou helpen je dressuur-droom waar te maken en een harmonieuze proef te rijden. Het maakt niet uit of je rijdt met bit, bitloos of neckrope, wat telt is een goede verbinding tussen jou en je paard gebaseerd op Rechtrichten, Connectie, Gevoel en Balans. Het is belangrijk om te streven naar een blij en goed functionerend paard en gebruiken hiervoor zowel Klassieke als Academische rijkunst om het paard gezond en fit te houden.

Het uitgangspunt van onze lessen is de verbinding vanuit paard naar ruiter. Goed dressuur rijden begint niet aan de voorkant van het zadel, maar onder de ruiter. De focus ligt op het Rechtrichten, Connectie, Gevoel en Balans!

EN JA, JIJ KAN DAT OOK!

EquusMo leert jou naar jouw eigen oplossing te komen samen met paard. Ze wil je inspireren en motiveren om steeds een stapje beter te worden samen met je paard naar jouw DROOM DOEL!!

Er zijn vele paarden geholpen die nu niet meer bokken, steigeren, staken, headshaken en of ander verzet hadden. Daar zijn we stiekem best beetje trots op.

Bij EquusMo combineren we Dressuur en Coaching met elkaar hierdoor ga jij ervaren:  

  1. Wat echt recht gaan van jou en je paard is, tijdens bewegingen als rechte lijnen, voltes, rechtsomkeert, keertwendingen, wijken, schouderbinnenwaarts, travers, eenvoudige wissel, wissels en pirouettes.
  2. Dat je dressuur oefeningen uitvoert dat het magisch is.
  3. De beste manier bepalen om jou en je paard stap voor stap te verbeteren.
  4. Dressuur oefeningen selecteren die passend zijn bij het moment, zodat verzet vermeden wordt.
  5. Begrijpen waar jouw paard zich bevindt in de groene, gele en rode zone, waarbij groen neutraal is, geel leert het paard, rood is verzet.
  6. Leren waar de korte en lange spieren van jouw paard zitten en hoe belangrijk dit is voor de houding en prestaties.

SPECIALE AANDACHT VOOR:

Op het afgebeelde plaatje worden verschillende aspecten van de hoefafdrukken gemeten. Het vergelijkt het rijden zonder les (links) met het rijden met les (rechts). Groen geeft aan dat er balans is, terwijl oranje aangeeft dat er onbalans is. Onbalans kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn en moet opgelost worden voordat het paard iets kan leren. Wanneer een paard in onbalans is of biomechanisch niet in staat is om bepaalde bewegingen uit te voeren, kan het verzet tonen. In dit geval zegt het paard tegen de ruiter: “Nee, ik kan het niet, ook al wil ik het graag.” Wij werken samen met de ruiter om de voorwaarden te creëren waardoor paard en ruiter het wel kunnen uitvoeren, zodat dressuur weer leuk en harmonieus gereden kan worden.Dit is van toepassing op elk niveau van ruiter, van recreatieve ruiter tot Subtop ruiter, met het doel om het paard te verbeteren en beter in staat te zijn om de ruiter te dragen. Het bevorderen van de gezondheid en het verbeteren van de bewegingen van het paard zijn essentieel voor goed dressuur rijden.

Recht gaan heeft zoals je ziet veel invloed op alles!

Wat levert dit jou en je paard op: 

Een blij en dankbaar paard, wat de  gevraagde dressuur oefeningen nog mooier en in Harmonie met jou kan gaan uitvoeren

 

 

 

 

 

Dressuur dat het Magie wordt!

Share :