EquusMo

Alles in balans is prachtig!

Equimotion

Hoe het begon voor mij:

Ik ben tijdens de opleiding in aanraking gekomen met dit balanstoestel. Na 1 keer hierop gezeten te hebben kwam ik erachter wat mijn eigen balans deed op mijn paard. Dit komt omdat het als het ware de romp van je paard is zonder benen. Een paard kan namelijk compenseren met zijn lijf en benen ook als jij uit balans bent als ruiter. Hierdoor kunnen blessures ontstaan bij zowel het paard als bij de ruiter.

De EquiMotion kan jou leren voelen wat elke aanspanning van jouw spieren, ademhaling,scheef en recht zitten doet op de balans van je paard. De EquiMotion kan niet compenseren die gaat dan op en neer en heen en weer. Zelfs zo dat ik eerst de stang moet vasthouden zodat je niet eraf valt. Zo kwam ik zelf achter dat ik sommige spieren aanspande die niet echt hielpen mijn paard mooi in balans te laten lopen. Na die ervaring toegepast op mijn paard en deze liep direct veel malen losser door zijn lijf. Daarom heb ik deze EquiMotion aangeschaft. Om meer ruiter hierbij te kunnen helpen.

——————Voor Wie:

**Voor echt iedereen, ook zwaardere ruiters kunnen hierop! Dus schroom niet een afspraak te maken als je niet het ideale gewicht hebt.

**Dressuur en spring ruiters die zichzelf willen verbeteren in hun balans

**Endurance ruiters die meer balans willen voor langere afstanden

**Recreatie ruitersdie willen voelen of ze goed zitten om hun paard gezond te houden

Wat doet het? 

  • Het herprogrammeert je spiergeheugen
  • Je traint je spiercoördinatie
  • Je leert hoe je kunt ontspannen en in balans kan zitten
  • Je leert hoe je de verticale balans van je paard kunt beïnvloeden (wat heel belangrijk is om je paard gezond te houden)
  • Je leert wat loslaten in hoofd en lijf doet op je balans
  • Je komt achter bewegings patronen van jezelf


Dus wil je dit een keer ervaren dan ben je van harte welkom! Je mag ook met meer dan 1 persoon op locatie komen. Of samen met je paard om direct te kunnen oefenen op je paard!

Bij meer dan 4 personen kom ik ook op locatie! 

 

 

De magie van je balans en jezelf op je paard!

Share :