EquusMo

Alles in balans is prachtig!

Freestyle

Horsemanship en Freestyle

 

Hoe het voor mij begon: 

Ik als echte dressuurruiter wilde graag een opleiding gaan doen en ben toen begonnen met de freestyle opleiding van Emiel Voest, ik heb daar al heel veel geleerd aan loswerken, dubbele lijnen en grondwerk. Ik had de smaak te pakken en heb daarom ook de vervolgcursus gedaan Orun 2 en Orun 3. Na deze opleidingen heb ik de opleiding als Ruitercoach bij de Hippische Professionals gevolgd. Wat heb ik daar veel geleerd met anders leren kijken naar het wezen paard. Ik heb leren observeren, leren kijken, leren kijken zonder oordeel, leren luisteren naar de ruiter en paard en nog veel meer! Er kwam werkelijk van alles aan het bod, en het was mooi, zwaar, leerzaam, veel en fantastisch. Door de hele combinatie ben ik zo meer in staat paardengedrag te “LEZEN”.  Ik kan nu zeggen dat ik paarden nog veel meer kan begrijpen en lezen. Mede hierdoor kan in de paardentaal het paard beter te laten omgaan met ons als mens. En wordt het paard gelukkiger, blijer, rustiger en is de ruiter ook veel blijer want die hoeft niet meer boos en verdrietig te zijn. Dit gebruik ik dan ook overal doorheen en probeer door mijn ogen heen ruiters bewuster te maken van gedrag van hun paard. Want als je dat beter begrijpt, ziet en weet krijg de ruiter zijn droompaard vaak weer terug! (los van grote lichamelijke problemen).

Met wat ik nu weet kan ik veel problemen voor zijn of oplossen en dat vind ik zo geweldig dat ik dat wil uitdragen en ik gun dat elke ruiter en eigenaar!

EN JA DAT KUN JIJ OOK!

Door je bewust te worden van het paardengedrag ontstaat er een mooier Gevoel en Connectie tussen paard en Mens!

Horsemanship en Freestyle loopt voor mij door alles heen is de basis van heel veel meer plezier samen met je paard.

Dit kan zijn dat je grondwerk oefeningen wil doen met je 2-3 jarige omdat je een goede basis wilt leggen voordat je op je paard stapt. Zodat je jouw paard zonder angst en met een sterk lijf  paard zadelmak kan gaan maken, of laten maken!

Of dat je even niet kunt rijden en toch fijn bezig wilt zijn met je paard. Of je wilt je paard zowel dressuur matig trainen en ook je paard de grond sterker maken in het lijf.

Wat zet EquusMo hiervoor in?

 • Allerlei Freestyle oefeningen
 • Oefeningen voor linksgebogen paard
 • Oefeningen voor een rechtsgebogen paard
 • Clickertraining (ook voor veulens en 2 jarigen)
 • Longeren in Balans
 • Opzadelsessies
 • Schriktraining
 • Academische oefeningen 
 • Grondwerk
 • Dubbele lijnen
 • Oefeningen zoals stilstaan bij opstijgen

Oefeningen zodat je geen problemen meer hebt met aansingelen, weglopen bij opstappen, problemen bij afspuiten, schrikken etc.nog 

 

Magie op de grond!

Share :