EquusMo

Alles wat in balans is is prachtig!

Paard en Ruiter in ballans

Wil jij samen met je paard mooier in balans komen? Fysiek (houding en zit, verbinding. Of mentaal (gedrag, mind set) dan kom ik je graag helpen!

Hoe kun je zelf meer in balans zijn als ruiter en hoe train je je paard zo dat je paard mooi in balans kan doen wat jij als ruiter, eigenaar vraagt van je paard. Zodat jullie samen veel blijer zijn en dus veel meer kunnen genieten van elkaar.
Lees snel verder wat ik kan doen voor jullie!

Voor een juiste balans moeten deze 4 elementen in balans zijn:

Als er in 1 van deze 4 elementen een verstoring is dan is alles uit balans en deze wil ik graag samen met jou weer gaan herstellen. (denk aan trauma paard en of ruiter) Het kan zijn dat je 1 van deze elementen nodig bent. Het kan echter ook zijn dat je aan 3 of 4 de elementen wilt gaan werken. Ik kan je helpen om elke element te gaan verbeteren of 1 van de 4. Het is dus totaal afgestemd op jou behoefte en wat je jij denkt nodig te zijn.


Voor het rechtsgebogen of linksgebogen paard (lichaam paard) de juiste recht richtende oefeningen die hiervoor nodig zijn. Denk aan juiste dressuuroefeningen, of speciale technieken die ik ontwikkeld heb om samen met jou te zorgen dat je paard rechter gaat worden.
Voor de mind en body zowel voor ruiter als paard:
Stem ik diverse grondwerk oefeningen op jullie af. Denk aan academische rijkunst, gewone grondwerk oefeningen, dubbele lijnen, loswerken, balkjes lopen, clickertraining, opzadel sessies, schriktraining, veulentraining.
Voor lichaam ruiter oefeningen en/of bodywrap om een betere houding en zit te verkrijgen, balanstoestel, teugelvoering oefeningen.
Voor de mind ruiter gebruik ik oplossingsgerichte coaching afgestemd op jullie oplossing!

Een speciale techniek die afgelopen jaren heb ontwikkeld die ik veel gebruik is LONGEREN IN BALANS: Het is eigenlijk rijden zonder dat je op het paard zit!
Dit voor het lichaam van het paard erg goed om een mooiere balans te verkrijgen. Het paard wordt rechter, gaat beter in de rijtyptische balans, krijgt sterkere buikspieren en mooiere bovenlijn. Dit zorgt dat het paard je beter kan dragen en mooier in balans kan gaan met jou als ruiter op de rug.

Om paard en ruiter beter te kunnen helpen heb ik me afgelopen jaren geschoold in:

Ik ga graag samen met jou op zoek naar wat voor jou en je paard het beste werkt om jullie zo mooi mogelijk in balans te krijgen met elkaar.

Door de juiste balans krijg je:
Een ontspannen en rechter paard
Een ontspannen en blijere ruiter (door bijvoorbeeld betere resultaten in de wedstrijden, of dat jij en je paard elkaar beter begrijpen, of dat je veel meer gaat durven, je dromen gaat vervullen)
Een paard die sterker en mooier wordt en zuiverder gaat lopen.
Een paard die door die balans die EXTRA UITSTRALING krijgt!

Share :